Izjava o zaštiti i prikupljanju ličnih podataka i njihovom korištenju

BH Recycling se obvezuje štiti lične podatke Posjetilaca u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka te se obvezuje da lične podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Posjetioca. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda) Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je BH Recycling po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u lične podatke Posjetilaca.
BH Recycling prikuplja lične podatke Posjetilaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za komunikaciju.
Posjetilac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih ličnih podataka. BH Recycling redovito daje Posjetiocu mogućnost izbora o upotrebi njegovih podataka, uključujući mogućnost odluke želi li ili ne da se njegvo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe.